Ovom opcijom na rerni štedite struju i ubrzavate proces pripreme hrane

Sve za dom
Ovom opcijom na rerni štedite struju i ubrzavate proces pripreme hrane

Za pripremu ukusnih jela rerna je nezamjenjiva, a korištenje ventilatora može znatno poboljšati i ubrzati proces.

Ventilator omogućava ravnomjerno raspoređivanje topline, što rezultira uštedom i do 25 posto električne energije u odnosu na klasičan način pečenja.

Osim ekonomske koristi uštede novca, jela pripremljena na ovaj način postaju još ukusnija. Struju možete uštedjeti korištenjem ventilatora.

Kada koristite ventilator u rerni, važno je prilagoditi temperaturu. Preporučuje se smanjenje temperature za 20 stepeni u odnosu na uputstva recepta. 
 

Naprimjer, ako je receptom predviđeno pečenje jela na 200 stepeni, korištenjem ventilatora trebalo bi podešavati temperaturu na 180 stepeni.

Također, nije potrebno prethodno zagrijavati rernu jer postoji rizik od toga da jela izgore.Korištenje ventilatora u rerni donosi brojne prednosti. Uz uštedu energije i ravnomjernog pečenja, jela će biti gotova brže, što je posebno korisno kada ste u žurbi ili kada pripremate obrok za veći broj ljudi.

Također, ova tehnika pečenja omogućava da hrskava korica i sočan unutarnji dio jela budu postignuti s lakoćom. 

Kada sljedeći put budete koristili rernu, razmislite o korištenju ventilatora kako biste iskusili sve ove prednosti i uživali u ukusnim jelima pripremljenim na brz i efikasan način, piše Espreso.

Ne propustite