TAJNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU: Oni stavljaju nešto što obožavamo, a nismo imali pojma

Praktična žena
TAJNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU: Oni stavljaju nešto što obožavamo, a nismo imali pojma

Prste da poližeš

Potrebno je

  • 2 veća patlidžana
  • 4 krompira
  • 5 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 g mljevenog mesa
  • kašika suhog biljnog začina
  • so, biber
  • 5 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 200 g brašna

Priprema

Oljuštite patlidžan, isijecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite bjelanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadjev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir. Umutite jaja i mlijeko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.

Ne propustite