Vučić se izvinio Slovencima jer je rekao da su "odvratni": Mislio sam na političare

Vijesti
Vučić se izvinio Slovencima jer je rekao da su "odvratni": Mislio sam na političare

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je nakon što je njegova izjava da su Slovenci "odvratni" dočekana s mnoštvo kritika iz te zemlje.
 
"Ako sam bilo koga u Sloveniji povrijedio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima", poručio je Vučić iz New Yorka.U nastavku je pojasnio svoje riječi.

"Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni, misleći na sjednicu Vijeća sigurnosti. To je bila tema i svakome je bilo jasno da se odnosi na pojedinca i odnosi se na njihovu politiku. Svakako da to nije rječnik koji bi trebalo koristiti, ali sam ljudski rekao šta mislim o njihovoj politici", rekao je Vučić u obraćanju novinarima.

On je dodao da o Slovencima kao narodu misli sve najbolje i da ima mnogo prijatelja i rodbine u Sloveniji.

"Ako sam bilo koga uvrijedio, želim da se izvinim cjelokupnoj javnosti Slovenije i da istovremeno kažem da neću da se izvinjavam slovenačkim političarima, jer vode odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu, rekao je Vučić.
 
Dodao je da je njegova izjava izvučena iz konteksta i takva ocijenjena kao nešto "strašno", ali da narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije nije ocijenjeno kao "strašno".

Ne propustite