Većina se slaže da je ovaj klasik najpotresniji film koji su ikad gledali

Kiosk
Većina se slaže da je ovaj klasik najpotresniji film koji su ikad gledali

Moćan film sa mnogim poznatim glumcima, koji mnogi smatraju kao jedan od najdirljivijih koji su ikada gledali. Dječak u prugastoj pidžami (The Boy in the Stripped Piyamas) izašao je 2008. godine, a njegova popularnost traje do danas.

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi Džona Bojna iz 2006. godine i govori o dječaku po imenu Bruno (Ejsa Baterfild) koji se sprijateljio sa dječakom svojih godina u koncentracionom logoru. Ne znajući šta je zapravo logor, Bruno vjeruje da su uniforme koje ljudi u logoru nose zapravo pidžame.

Dejvid Tjulis igra Brunovog oca, Ralfa, SS oficira koji seli porodicu da živi blizu kampa u ruralnoj okupiranoj Poljskoj nakon što je unaprijeđen. Kako se Bruno i dječak Šmuel zbližavaju, to izaziva niz tragičnih događaja sa trajnim posljedicama.

Iako je film objavljen prije 16 godina, i danas je jednako dirljiv.

„Film je čudo“, „Odličan, ali veoma tužan“, „Veoma teška priča“, „Pročitao sam knjigu i pogledao film. Utisci: strašni i veoma tužni, ali bih ga svakako preporučio svima“, „Gledao sam taj film samo jednom i više nikada neću jer me je slomio“, „Sjajan film koji nas podsjeća koliko je zla u besmislenim ratovima“ – komentari su gledalaca u Facebook grupi koja okuplja korisnike Netflixa.

Ne propustite