DOKAZANE PREDNOSTI: 4 razloga zašto je dobro da mačka spava sa vama u krevetu

Praktična žena
DOKAZANE PREDNOSTI: 4 razloga zašto je dobro da mačka spava sa vama u krevetu

Spavanje sa mačkom u krevetu može biti kontroverzna tema među vlasnicima mačaka, ali mnogi ljudi smatraju da je dijeljenje kreveta s njihovim krznenim ljubimcem izuzetno prijatno iskustvo.

Iako postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pre nego što odlučite da spavate sa njima u istom krevetu, mnogi vlasnici mačaka ipak uživaju u pojedinim prednostima koje ovo može donijeti.

Zato vam donosimo neke od dokazanih prednosti spavanja s mačkom u krevetu:

1. Smanjuje stres i anksioznost

Brojna istraživanja pokazuju da bliski kontakt s ljubimcem može smanjiti osjećaj stresa i anksioznosti kod ljudi- i predstavlja jedan od najbitnijih razloga. Spavanje s mačkom može pružiti osjećaj sigurnosti i udobnosti, što može pomoći u opuštanju i boljem snu.

2. Jača vezu s mačkom

Spavanje s mačkom može ojačati vezu između vas i vašeg ljubimca. Dijeleći prostor za spavanje, vi i vaša mačka možete osjetiti veću bliskost i povezanost, što može produbiti vašu emocionalnu vezu.

3. Pruža osjećaj sigurnosti

Mačke su po prirodi lovci i često imaju sklonost zaštitničkom ponašanju prema svojim vlasnicima. Imajući mačku pokraj sebe dok spavate može pružiti osjećaj sigurnosti i zaštite, što može pomoći u smanjenju noćnih strahova i briga.

4. Pomaže u smanjenju usamljenosti

Za mnoge ljude, spavanje s mačkom može biti lijek protiv usamljenosti, pogotovo ako žive sami. Osjećaj prisutnosti mačke može pružiti emocionalnu podršku i udobnost, što može biti posebno korisno za osobe koje se bore s osjećajima tuge ili izolacije, piše Indeks.

Ne propustite