Vučić dobio opomenu u Vijeću sigurnosti UN

Vijesti
Vučić dobio opomenu u Vijeću sigurnosti UN

Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanese Frejzer sa Malte.

Predsjedavajuća sjednice dala je riječ Vučiću, nakon kog je trebala da govori predsjednica Kosova Vjosa Osmani, uz napomenu da oboje imaju po tri minuta za svoje govore kako je ranije dogovoreno.

Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao „ali nema veze“, na šta mu je Frejzer odgovorila da „jeste dogovoreno“, što se sve moglo vidjeti i čuti na snimku koji kruži na društvenoj mreži „X“.

Predsjednik Srbije je tada predsjedavajućoj upao u riječ negodujući sa „Ne, nije dogovoreno“, što je Frejzerovu natjeralo da podigne ton i počne da lupa šakom o sto, navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srpskim predsjednikom.

Frejzer je takođe istakla da „ne dozvoljava da njena zamjenica bude predstavljena kao lažov“.

Nakon ovoga je Vučić nastavio sa objašnjavanjem ali ga je predsjedavajuća prekinula i vratila na izlganje zbog kojeg je došao, prenijela je Nova.rs.

„Hvala gospodine predsjedniče, imate tri minuta“, rekla je Vanesa Frajzer.

Ne propustite