Moderne crne kuhinje

Enterijer
Moderne crne kuhinje
Iako se mnogima ne dopada pomisao na crnu kuhinju, ipak crne kuhinje predstavljaju nešto posebno i atraktivno. Definitivno su namijenjene velikim prostorima i ljudima koji znaju što žele.

Iako se mnogima ne dopada pomisao na crnu kuhinju, ipak crne kuhinje predstavljaju nešto posebno i atraktivno. Definitivno su namijenjene velikim prostorima i ljudima koji znaju što žele.

Da biste napravili savršenu crnu kuhinju, obratite pažnju na sljedeće stvari:

1. Različite površine i teksture crnih kuhinja

Crna ne znači samo crno! Postoje različite teksture za svaku boju i možete izabrati zanimljivu teksturu koja će biti vaša vodilja prilikom dizajniranja vaše elegantne crne kuhinje. Mat crna kuhinja, drugim riječima ona bez sjaja, najbolje je rješenje za kuhinje od drveta, jer odaju zaista prepoznatljiv izgled. Ako želite elegantan stil preporučujemo odabrati sjajnu crnu koja ce reflektiarti svjetlo i podove. Crni mramor je svakako otmjen, ali ako vam čišćenje mramora predstavlja problem, odabrite druge materijale i budite dosljedni u korištenju tekstura.

2. Kuhinjski elementi i radne ploče u crnoj kuhinji

Kuhinjski elementi će igrati ključnu ulogu u vašoj kuhinji. Vi svakako možete odabrati crne kuhinjske kabinete. Ukoliko su vaši elementi u crnoj boji, većina dekoratera savjetuje da za radne površine odabrati one od bijelog mramora ili u metalik sivim tonovima. Nemojte misliti da će kontrasti oduzeti eleganciju crnog izgleda. Možete čak i biti malo kreativni i dodati staklene elemente s crnim postoljem ispod njih.

3. Podovi u crnoj kuhinji

Vaša crna kuhinja jednostavno neće izgledati dobro ako nema odgovarajući pod. Vrlo blijeda ili kremaste boja drveta u kombinaciji s kuhinjom u tamnoj boji, čini da prostor izgleda manji, pogotovo kada su drvene daske u pitanju. Odaberete crnu kuhinju, neka pod bude izrađen od keramičkih pločica ili mramora. To je vaš izbor!

 4. Akcenti u crnoj kuhinji

Kada su u pitanju akcenti, koji će kuhinji donijeti završni izgled, bijeli i metalik tonovi najbolje se kombiniraju sa crnim kuhinjama. Takve boje naglašavaju jednostavnost. Ako želite krajnje minimalističku crnu kuhinju, preporučljivo je što manje akcenata u raznim bojama. Ako, ipak odlučite crnu osvježite bojama, koristiti boje u vidu ručica za ladice, naglasite kuhinjske šaltere, pa čak i popločan zid može biti u jarkim bojama, naravno ako se odlučite za ovakav dizajn kuhinje.

5. Uređaji u crnoj kuhinji

Ako želite vrhunsko crno - obojenu kuhinja, morate pažljivo razmisliti o kuhinjskim uređajima. Ugradbene uređaje, poput pećnice, mikrovalne i perilice posuđa birajte u metalik tonovima, koji će odgovarati teksturama vaše kuhinje. Pošto je crna boja prilično minimalistička, razmislite o ostavama, gdje možete sakriti neke od svojih uređaja.

6. Osvjetljenje u crnoj kuhinji

U crnoj kuhinji možete stvoriti različite ambijente i stilove ovisno od osvjetljenja koje ste odabrali. Ako želite modernu crnu kuhinju, koristite bijela svjetla koja vise u vidu malih, tankih žarulja sa stropa. Ukoliko je vaš izbor tradicionalna crna kuhinja, neophodan je luster i puno prirodnog osvjetljenja.

 

Pogledajte galeriju koju smo za vas pripremili.

 

(dizajndoma.hr)

Ne propustite