PEŠKIRI SU GRUBI ZBOG 1 GREŠKE KOJU PRAVITE: Vratite im mekoću očas posla, uradite samo jednu stvar!

Praktična žena
PEŠKIRI SU GRUBI ZBOG 1 GREŠKE KOJU PRAVITE: Vratite im mekoću očas posla, uradite samo jednu stvar!

Malo toga je ljepše od onog divnog osjećaja kada se čisti, nakon tuširanja, obrišete mekanim peškirom. Nažalost, peškiri često postanu grubi i kruti, a razlog tome su greške u pranju koje pravimo!

Lora de Bara, žena koja na društvenim mrežama često objavljuje isprobane savjete za čišćenje i održavanje higijene u domu, otkriva gdje griješimo i kako da vratimo mekoću peškirima.

“Ako su vam peškiri grubi i kruti poslije pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše deterdženta. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir”, priča Lora.

Ali, nije sve izubljeno jer se mekoća peškira vrlo jednostavno može vratiti.

“Ubacite peškire u mašinu bez deterdženta. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umjesto deterdženta sipajte dvije šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu”, kaže ona, dodajući da peškire sirćetom ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni jer voda treba da bude mlaka, ne vrela.

“Ako su peškiri mnogo kruti i tako je već neko vreme, možda će vam trebati još jedno pranje, gde ćete umesto deterdženta ubaciti šolju sode bikarbone i ponovo ih oprati”.

Lora dodaje da je soda bikarbona prirodno sredstvo za čišćenje, koje će ukloniti ostatke proizvoda na vlaknima peškira.

 
 

Ne propustite