Domaćice prave VELIKU GREŠKU: Ovo je razlog zašto se prvo prži mljeveno meso,a tek onda dodaje luk

Praktična žena
Domaćice prave VELIKU GREŠKU: Ovo je razlog zašto se prvo prži mljeveno meso,a tek onda dodaje luk

Mljeveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadjeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte...

Mljeveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama.

Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju.

Postoji razni trikovi i savjeti koji omogućavaju da ono uvijek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?

Skoro svaka domaćica prvo proprži sjeckani crni luk, a kada on omekša dodaje mljeveno meso i nastavlja da prži.

Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro, prenosi Stvar ukusa.

 Ako prvo propržite mljeveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga prepržite i da ono bude suvo.

Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mljevenog mesa.

Ne propustite