Evo zašto se prvo prži mljeveno meso, a nakon toga dodaje crni luk, kuharica otkrila tajnu
Ovako se pravilno prži mljeveno meso i svako jelo napravićete mnogo ukusnijim.
Od mljevenog mesa možete da pravite nadjeve za pite, punjene paprike, tikvice…, ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte…
Mljeveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama.
Najčešće se koristiti tako što se isprži, a domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju.
Skoro svaka domaćica prvo proprži sjeckani crni luk, a kada on omekša dodaje mljeveno meso i nastavlja da prži.
Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mljeveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga prepržite i da ono bude suho.
Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mljevenog mesa.
(Espreso / Super žena)