Evo zašto se prvo prži mljeveno meso, a nakon toga dodaje crni luk, kuharica otkrila tajnu

Praktična žena
Evo zašto se prvo prži mljeveno meso, a nakon toga dodaje crni luk, kuharica otkrila tajnu

Ovako se pravilno prži mljeveno meso i svako jelo napravićete mnogo ukusnijim.

Od mljevenog mesa možete da pravite nadjeve za pite, punjene paprike, tikvice…, ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte…

Mljeveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama.

Najčešće se koristiti tako što se isprži, a domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju.

Skoro svaka domaćica prvo proprži sjeckani crni luk, a kada on omekša dodaje mljeveno meso i nastavlja da prži.

Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mljeveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga prepržite i da ono bude suho.

Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mljevenog mesa.

(Espreso / Super žena)

Ne propustite