Korov nestaje zauvijek: Djeluje 100%, a potrebne su vam samo 4 namirnice koje imate u kući

Sve za dom
Korov nestaje zauvijek: Djeluje 100%, a potrebne su vam samo 4 namirnice koje imate u kući

Borba protiv korova je bitka bez kraja. Da li moguće pobijediti? Definitivno. Pokušajte pomiješati sastojke koje imate kod kuće i korov će nestati.

Raste kao iz vode
Usjeve i cvijeće koje s ljubavlju uzgajamo moramo brižljivo zalivati i đubriti, ali kraj njega se već uzdiglo visoko stablo koje raste do neba. To je korov. Niko ne mari za to, ali raste kao iz vode. Nije ni čudo što nas pogled na njega iritira. Uostalom, zauzima prostor našim biljkama, oduzima im hranjive stvari i životni prostor koji im je potreban. Vrijeme je da ga zauvijek uklonimo.

Hemikalije su štetne za zemljište
Kada odlučite ukloniti korov hemikalijama, to je u startu izgubljena bitka. Uvijek moramo biti svjesni da hemijski ostaci prodiru u tlo. Ovo svakako nije idealno ako ćemo useve kasnije konzumirati. Ali možete se riješiti korova bez upotrebe hemikalija. Sve što vam je potrebno su uobičajeni kuhinjski sastojci.

Prirodni herbicid
Koristite razređeno alkoholno sirće. Razrijedite ga u boci u razmjeri jedan dio sirćeta i tri dijela vode i poprskajte. Uklanjanje korova biće pesma. Sirćetna kiselina ima potpuno destruktivno djelovanje na korove. Nećete odmah uništiti korenski sistem, ali često prskanje potpuno će uništiti biljku. I korov će polako umrijeti, jer neće imati životvornu snagu.

Tvrdoglavi korovi zahtjeva stvarno jak proizvod
Čak je i sirće slabo za neke vrste biljaka i biće potrebno preći na jače korake. Ovo je herbicid napravljen od sljedećih sastojaka:

-125 grama krupne morske soli,
-125 mililitara tečnosti za pranje posuđa,
-375 mililitara sirćeta,
-pola litra vode

Promiješajte da se so otopi. Pošpricajte lišće korova i radujte se jer će konačno napraviti mjesta za vaše biljke. Bilo je krajnje vrijeme! Ponovite prskanje po potrebi i nanesite i na tek iznikle korove.

Ne propustite