Zašto se prvo prži mljeveno meso, pa se tek onda dodaje crni luk

Kiosk
Zašto se prvo prži mljeveno meso, pa se tek onda dodaje crni luk

Mljeveno meso se u našoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadjeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte...

Mljeveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Najčešće se koristiti tako što se isprži, a domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju. Postoji razni trikovi i savjeti koji omogućavaju da ono uvek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?

Skoro svaka domaćica prvo proprži sjeckani crni luk, a kada on omekša dodaje mljeveno meso i nastavlja da prži. Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mljeveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suho. Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mljevenog mesa, piše Stvarukusa.rs

Ne propustite