Jedan dio stana je magnet za obilje, a evo kako da “pojačate” njegovo dejstvo

Sve za dom
Jedan dio stana je magnet za obilje, a evo kako da “pojačate” njegovo dejstvo

Iako mnogi ne doživljaju svoju kuću ili stan na taj način, neki dijelovi mogu da vam umnože bogatstvo i obilje, ali samo ako su pravilo uređeni.

Prema feng šuiju, ćošak bogatstva je onaj dio prostora u vašem domu koji usmjerava pozitivnu energiju i privlači bogatstvo u vaš život.

Prije nego što počnete da primenjujete pravila feng šuija u svom domu, trebalo bi da uzmete u obzir činjenicu da je to u suštini sistem vjerovanja, a ne siguran način da poboljšate svoje finansije.

Da bi to uradili, praktičari koriste feng šui mapu zvanu bagua da procijene energiju u određenom prostoru.

Dio kuće koji najviše asocira na novac nalazi se krajnje lijevo od ulaznih vrata. Kada pronađete ugao, važno je obratiti pažnju na stanje prostora. Da li je gužva? Da li skuplja prašinu? Sve ovo govori o vašoj (ne)spremnosti da redovno vodite računa o svojim finansijama.

Evo 3 načina na koje možete privući novac:

1. Nabavite simbole bogatstva

Možete aktivirati ćošak bogatstva u domu dodavanjem simbola napretka, kao i specifičnih feng šui elemenata. To mogu biti lični simboli onoga što za vas predstavlja prosperitet, ili možete koristiti nešto tradicionalnije, kao što su predmeti zlatne boje, ukrasi ili novčići. Pored zlatnih elemenata, odličan dodatak mogu biti i kristali koji izgledaju luksuzno postavljeni u hodniku, kancelariji ili uglu dnevne sobe. Predlažemo i ametist jer asocira na osjećaj obilja i mira.

2. Unesite elemente vode i drveta

Ovi predmeti pomažu u unosu dobre energije u dom. Na primer, ako uzmete biljku žada, odnosno biljku novca, dobijate energiju iz drveta. Pored biljaka možete dodati i malu fontanu, samo vodite računa da voda bude čista, jer je prljava i ustajala voda protivna pravilima feng šuija. Ako vam je teško da pronađete predmete koji sadrže vodu, najbolje je da se odlučite za umjetnička djela sa slikama vode, piše Sensa Mondo.

3. Riješite se svega polomljenog

Još jedna ključna tačka za privlačenje novca je čistoća i red. Prema feng šuiju, kuhinja, dnevni boravak i spavaća soba treba da budu uredne, kako bi energija strujala kroz vaš dom. Takođe je važno da se oslobodite nepotrebnih stvari, a oštećene stvari zamenite novima u uglu novca.

Ne propustite