Trik iskusnih majstora koji vraća sjaj vašoj stolariji u tren oka

Sve za dom
Trik iskusnih majstora koji vraća sjaj vašoj stolariji u tren oka

Da li želite da bijeloj stolariji vratite njen stari sjaj? Evo kako da to jednostavno učinite koristeći prirodne sastojke poput sode bikarbone i limunske kiseline.

Prvo, pripremite smjesu od sode bikarbone, limunske kiseline i vode. Možete koristiti oko jednu šolju sode bikarbone, sok od jednog limuna ili oko dvije kašičice limunske kiseline, i dovoljno vode da se napravi pasta srednje gustine.

Nakon što napravite smjesu, natopite pamučnu krpu u nju i pažljivo istrljajte požutjelu stolariju. Bitno je istrljati svaki dio površine, posebno one dijelove koji su najviše požutjeli. Budite strpljivi i pažljivi dok trljate kako biste postigli najbolje rezultate.

Kada završite s trljanjem, ostavite da se smesa osuši na stolariji nekoliko minuta. Zatim, koristeći čistu vlažnu krpu, obrišite površinu kako biste uklonili ostatke smese.

Primijetićete kako žutilo nestaje, a bijela boja vaše stolarije će se postepeno vraćati. Ovaj prirodni tretman je blag prema površini stolarije, ali vrlo efikasan u uklanjanju žutih nijansi.

Vaša stolarija će izgledati kao nova, a sve to bez upotrebe hemijskih preparata!

Ne propustite