Okončan sastanak lidera koalicije u Istočnom Sarajevu: Evo šta BiH očekuje u narednih 10 dana

Vijesti
Okončan sastanak lidera koalicije u Istočnom Sarajevu: Evo šta BiH očekuje u narednih 10 dana

- Vrlo težak sastanak. Imamo suprotne stavove po mnogim pitanjima, ali domaći lideri moraju naći dogovor, rekao je Konaković
 
U Istočnom Sarajevu je okončan sastanak lidera koalicije na državnom nivou nakon čega su se medijima obratili predstavnici stranaka.

- Žao nam je svima što je došlo do neke vrste zastoja. Nakon dobijanja statusa kandidata došli smo u situaciju da tražimo rješenja. Ja sam stava, a većina se slaže da lokalni ljudi trebaju donositi odluke. Dogovorili smo da pošaljemo prijedlog Izbornog zakona u Parlamentarnu skupštinu, rekao je Milorad Dodik.

- Čini mi se da je rješenje da do idućeg petka usvojimo Izborni zakon u Parlementu BiH, rekao je lider HDZ-a Dragan Čović.

 
- Svima nam je žao da je nakon onog zamaha otvaranjem pregovora došlo do zastoja. Zaključili smo da smo opredijeljeni da se vratimo na evropski put i da ga deblokiramo. Dogovorili smo se da u narednom periodu ponudimo Izborni zakon u proceduru u Parlament BiH, rekao je lider SDP-a Nermin Nikšić.

- Vrlo težak sastanak. Imamo suprotne stavove po mnogim pitanjima, ali domaći lideri moraju naći dogovor. Imamo malo vremena, pokušaćemo u sedam do deset dana imati Izborni zakon, rekao je lider NIP-a Elmedin Konaković.

Nenad Stevandić je rekao da će RS sutra usvojiti svoj izborni zakon, ali da će dati vremena kolegama iz Federacije da se usaglase.

Ne propustite