ČISTI PATIKE, ALI I PVC STOLARIJU: Mješavina od 3 sastojka uz koju bijele površine blistaju kao nove

Kiosk
ČISTI PATIKE, ALI I PVC STOLARIJU: Mješavina od 3 sastojka uz koju bijele površine blistaju kao nove

Domaća sredstva za čišćenje sve su popularnija od kupovnih jer bez previše teških hemikalija uspijevaju da uklone naslage prljavštine, uporne i masne fleke i mrlje koje čine da bijele površine izgledaju istrošeno i starije nego što jesu.

Šta god da je u pitanju – đonovi patika, plastični baštenski nameštaj ili PVC stolarija, ukoliko su bele boje svaka nečistoća na ovakvoj površini još je primjetnija.

Međutim, isto tako se ona lako ošteti ukoliko se čisti neoprezno.

Zbog toga je najbezbedniji i najpouzdaniji način da im vratite bjelinu i stari sjaj jednostavna mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta.

Zašto se čisti sodom bikarbonom i sirćetom?

Soda bikarbona je natrijum bikarbonat, bijeli prah koji je rastvorljiv u vodi. U pitanju je so koja ima vrlo široku primjenu u čišćenju, u kombinaciji sa alkoholnim sirćetom čini da uspješno „manipulišemo“ molekulima.

Drugim riječima, soda bikarbona rastvara prljavštinu, a sirće razlaže minerale – rezultat je čistoća kakvu često ne možemo da postignemo ni specijalizovanim tečnostima

Uz ova dva sastojka, jedino što vam još treba je voda.

Pomiješajte vodu i sirće u razmjeri 1:1, pa dodajte dovoljno sode bikarbone da napravite gustu pastu.

Umočite staru četkicu za zube u nju i time izribajte bijelu površinu, nakon čega je treba isprati toplom vodom i ostaviti da se osuši.

Ne propustite