Ovaj jednostavan trik sa limunom može promijeniti način na koji čistite svoj dom

Kiosk
Ovaj jednostavan trik sa limunom može promijeniti način na koji čistite svoj dom

Dodirujemo ih cijeli dan: ručke na vratima često su na testu. Bez obzira na završni sloj, sve zahtijevaju pažljivo održavanje.

Međutim, nema potrebe koristiti jake ili otrovne proizvode kako bi održali njihov prekrasan izgled. Samo otvorite svoj frižider, imate sve što vam je potrebno za ovo!

Metal, nehrđajući čelik, čelik, mesing, bronza, bakar: kako očistiti staru i jako zaprljanu kvaku?Kvake na vratima nisu iste. U ravnim ili okruglim oblicima, izrađene od metala, čelika ili mesinga, dodaju ukrasni štih vašem enterijeru.

Utrljajte limun na ručke

Limun je svestran proizvod koji se dobro slaže s materijalima za ručke na vratima. Zahvaljujući svom djelovanju čišćenja, dezinfekcije i uklanjanja mrlja, ovaj citrus je vrlo učinkovit u dubinskom uklanjanju prljavštine i naslaga.

Prvo prerežite limun na pola.
Kvaku natrljajte polovicom limuna.
Za ispiranje očišćenog područja dovoljna je čista, vlažna spužvica.
Zatim obrišite čistom, suhom krpom od mikrovlakana.

Za jako zaprljane kvake, upute su sljedeće:

U posudi pomiješajte pola kašike soka od limuna sa kašikom sode bikarbone da dobijete pastu.

Zatim prekrijte ručku tankim slojem paste i ostavite da odstoji 2 do 3 minute. Isperite cijelo područje koje želite očistiti čistom, vlažnom krpom. I vaša će kvaka opet biti kao nova! Nemojte se ustručavati ponoviti ovaj postupak nekoliko puta mjesečno, prenosi Jutarnji.

Ne propustite