Dodik bljuje vatru zbog obilježavanja Dana Armije: BiH je prevara osuđena na raspad

Vijesti
Dodik bljuje vatru zbog obilježavanja Dana Armije: BiH je prevara osuđena na raspad

Povodom dana Armije RBiH oglasio se i predsjednik RS Milorad Dodik koji je iznio najbrutalnije laži i izmišljotine.

On je nazvao Armiju RBiH 'zločinačkom organizacijom'.

"Činjenica da postoje oni koji obilježavaju tako nešto govori zašto je BiH nemoguća. Bošnjački zlatni ljiljan javio se prvi da govori o unitarnoj BiH za koju su se borili i da poziva na neki oprez, ali jasno je i da muslimani žele da ožive tu vrstu priče koja ruši Dejtonski sporazum i samo postojanje BiH dovodi u pitanje", naveo je Dodik.

On je rekao da je 'BiH najveća laž i prevara koju su stranci osmislili da nas vječno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati'.

"BiH je osuđena na raspad i samo njeno postojanje destabilizuje region, jer u uslovima u kojima jedna strana - bošnjačka, stalno pokušava da prevari Srbe i Hrvate je nemoguće opstati.

Bošnjaci su prihvatili da posredstvom stranaca promijene politički sistem u BiH i nametnu rješenja, jer očekuju da će tako u nekom dužem roku obezbijediti potpunu dominaciju i poništiti prava i Srba i Hrvata koja su zagarantovana Dejtonom", rekao je Dodik očito idalje isfrustran odluka OHR-a.

Onda je ponovo pokazao da ne zna razlikovati zastave pa je bivši zastavu BiH, koju je priznao UN, nazvao ratnom.

"U Federaciji svaki dan neko maše ratnim zastavama, a ljudi koji su imali značajnu ulogu u Armiji RBiH i čije je učešće u ratu trebalo da bude predmet istražnih radnji, sjede u najvažnijim institucijama. Zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu su bez sudskog epiloga i to nije ni čudo kada znamo da isti oni koji su bili dio te zločinačke organizacije danas presuđuju samo Srbima.

To je realnost koju živimo u BiH, koju nam destruktivni dio Zapada nameće i koju ne prihvatamo", kaže Dodik.

Dodao je i da poziv da život zajedno ustvari usmjeren protiv RS i Srba.

Ne propustite