UPOMOĆ, ŽOHARI U KUĆI! Evo kako ih se riješiti na prirodan način

Kiosk
UPOMOĆ, ŽOHARI U KUĆI! Evo kako ih se riješiti na prirodan način

Stručnjaci tvrde kako se ovih napasti možete riješiti uz pomoć pet prirodnih stvari od kojih većinu vjerojatno već imate kod kuće
 
Žohari u životnom prostoru mogu biti prava napast koje se teško riješiti. Oni koji su imali taj problem mogu posvjedočiti kako su isprobali hrpe sredstava i načina da ih se riješe. Često i jako skupih. No, pojedinci su svjesni da su najbolja sredstva za rješavanje žohara već u njihovim ormarima.

Stručnjaci za deratizaciju tvrde da se žohara možete učinkovito riješiti uz pomoć pet prirodnih lijekova od kojih većinu vjerojatno već imate kod kuće - od taloga kave do deterdženta za suđe.

Dakle, kako se trajno i prirodno riješite žohara? Naravno, bolje je spriječiti nego liječiti, stoga HomesAndGardens nudi i savjete kako odvratiti žohare od ulaska u vaš dom. Prema ovlaštenoj entomologinji i tehničkoj direktorici u Braman Termite & Pest Elimination, Natashi Wright, borba protiv žohara ne mora uključivati ​​jake kemikalije, a ona predlaže pet učinkovitih metoda.

1.Šećer i boraks

 
Boraks je učinkovit za najezdu žohara jer će polako isušiti egzoskelet insekata, utjecati na njihov probavni sustav i na kraju ih ubiti, kaže Natasha, koja preporučuje miješanje boraksa i šećera u omjeru 3:1 prije nego što domaćim deterdžentom tretirate mjesta na kojima ste ih primijetili.

2. Ulje peperminta (paprene metvice)

Ulje paprene metvice jedno je od najučinkovitijih proizvoda za suzbijanje štetočina na tržištu, stoga ne čudi da je učinkovito i u suzbijanju najezde žohara.

Ulje paprene metvice u spreju može otjerati žohare na netoksičan način i sigurno ga je koristiti u blizini djece - kaže Natasha.

3.Deterdžent za pranje posuđa

U borbi protiv žohara može pomoći i deterdžent za pranje posuđa. Mješavina vode i deterdženta može ugušiti i ubiti žohare. Pomiješajte četiri žlice deterdženta za suđe u litri vode i poprskajte po mjestima gdje ste primijetili njihovu aktivnost - kaže entomologinja.

4.Talog kave

Jeste li znali da talog kave možete koristiti za čišćenje namještaja? I da je talog kave dobar za biljke? Dobro, možete koristiti i malo taloga kave da otjerate žohare, ali ne na način na koji mislite. Naime, žohare privlači aroma mljevene kave, a to možete koristiti kao zamku.

Talog stavite u male papirnate čašice i stavite ih u staklenke napunjene vodom, a zatim staklenku stavite na zidove ili podnožja na kojima ste vidjeli žohare - objašnjava stručnjakinja. Miris će ih namamiti u zamku odakle ne mogu pobjeći.

5.Sok od limuna

Sok od limuna nudi mogućnost uklanjanja mirisa, budući da limun ima prirodna antipatogena svojstva koja odbijaju žohare - kaže Natasha.Stručnjakinja preporuča da u nekoliko litara vode dodate dvije do tri žlice limunova soka. Nakon što ste tekućinu dobro promiješali, u nju umočite krpu, ocijedite je i prebrišite problematična područja. I to je to!

Ne propustite