KAKO NAJLAKŠE OČISTITI REŠETKU OD ROŠTILJA? Uz ovo masnoća nestaje u tren oka

Praktična žena
KAKO NAJLAKŠE OČISTITI REŠETKU OD ROŠTILJA? Uz ovo masnoća nestaje u tren oka

Lijepo vrijeme je idealan razlog da pripremite roštilj i družite se s bliskim ljudima.

Međutim, prije nego što potpalite vatru i bacite meso na žar, nužno je očistiti roštilj od ostataka masnoće i prljavštine.

Kako se čisti rešetka od roštilja

Svako ko je barem jednom čistio rešetku za roštilj zna koliko je to zahtjevan i naporan posao, naročito ako je niste očistili od prošle sezone pa sada morate ukloniti masnoću koja se zalijepila za rešetku.

Prije nego što posegnete za hemijskim sredstvima, stručnjak za čišćenje Chris Bonnett, podijelio je neobičan trik kako možete očistili roštilj s pivom, piše hayat.ba.

Čista rešetka na roštilju je nužna jer će omogućiti brže i bolje pečenje mesa, a vas zaštititi od bakterija koje mogu doći na meso. Korištenje piva za čišćenje roštilja je odličan mali trik ako nemate na raspolaganju sredstvo za čišćenje pećnice. Kiselost piva pomaže u razbijanju masti i hrane koja se nalazi na vašem roštilju i olakšava čišćenje – rekao je Bonnett.

Dodao je da bi pivo još bolje djelovalo ako zagrijete roštilj na 10 minuta, a zatim preko rešetke ulijete pivo i sačekate da se masnoća i ostaci hrane sami odlijepe od rešetke.

Ne propustite