KAKO NAJLAKŠE SKINUTI ŽUTE FLEKE SA ODJEĆE: Za samo 10 minuta vratiće se blistava bjelina

Praktična žena
KAKO NAJLAKŠE SKINUTI ŽUTE FLEKE SA ODJEĆE: Za samo 10 minuta vratiće se blistava bjelina

Žute mrlje od znoja su rezultat hemijske reakcije između znoja, antiperspiranta i deterdženta.

Postoji mnogo različitih trikova na koje možete vratiti svojoj odjeći prvobitnu boju.

Sirće

Bijelo sirće je jedan od najčešćih alata za čišćenje koji možete imati pri ruci, posebno ako često pravite sopstvena prirodna rješenja za čišćenje. Zahvaljujući njegovoj kiselosti i sposobnosti da ubije neke bakterije koristi se u borbi protiv fleka i za dezinfekciju.

Da biste uklonili mrlje od znoja, nanesite bijelo sirće na zahvaćena područja. Ostavite da odstoji nekoliko minuta ili dok ne primijetitie da je mrlja posvjetlila, a zatim operite odevni predmet na uobičajeni način.

Soda bikarbona

Zrnasta tekstura sode bikarbone mogu da pomognu u uklanjanju prljavštine, a njena osnovna formula pruža neke moćne prednosti u borbi protiv mrlja. U većini recepata za čišćenje koji uključuju sodu bikarbonu, ona se miješa u pastu s vodom ili drugim uobičajenim sastojkom za čišćenje kao što je hidrogen peroksid. Čišćenje mrlja od znoja nije drugačije. Pomiješajte pastu u posudi, a zatim je nanesite na mrlju koju želite da tretirate. Pustite da odstoji, operite kao i obično i uživajte u svojoj odjeći bez mrlja.

Limunov sok

Slično belom sirćetu, kiselost limunovog soka može biti moćno sredstvo u borbi protiv mrlja. Ako uklanjate mrlje sa delikatnijih tkanina i koje bi mogle biti oštećene nekim od agresivnijih sastojaka na ovoj listi, limunov sok je rješenje. Iscijedite ga, a zatim ga pomiješajte s jednakom količinom vode. Nanesite ga na mrlju, umasirajte je i ostavite da odstoji oko sat vremena prije pranja.

(Espreso/zenablic)

Ne propustite