ZAŠTO SE JAJA KUHAJU SA LIMUNOM- Super trik za koji mnogi ne znaju

Praktična žena
ZAŠTO SE JAJA KUHAJU SA LIMUNOM- Super trik za koji mnogi ne znaju

Super trikovi za kuhanje jaja koji će oduševiti sve domaćice.

Približava se pravoslavni Uskrs, a prije njega je Veliki petak, praznik kada se tradicionalno farbaju jaja. Prvo jaje je čuvarkuća i ono mora da bude crvene boje, a za ostala domaćice svake godine smišljaju drugu tehniku. Ali, ono što je bitno prije nego što krenete da farbate jaja jeste da ona ne puknu prilikom kuhanja. Već smo vam otkrili trik za kuhanje jaja sa šibicom ili čačkalicom, ali sada vam predlažemo nešto još bolje.

Kada krenete da kuhate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cijela nakon termičke obrade, pa ćete moći da ih ofarbate kako god želite.

Zašto se jaja kuhaju sa limunom?

Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuhanja, ali će pomoći i da se lakše ogule. Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno ove godine isprobajte da jaja skuhate sa limunom, jer ćete biti oduševljeni rezultatom.

Ne propustite