EVO KAKO DA VAM TIJESTO NARASTE I BEZ KVASCA: Pekar otkrio TRIK koji možete odmah isprobati

Kuharica
EVO KAKO DA VAM TIJESTO NARASTE I BEZ KVASCA: Pekar otkrio TRIK koji možete odmah isprobati

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša tijesta budu kao iz najboljih restorana i pekara.

Ako budete pratili ove savjete, više nikad vam se neće desiti da vam tijesto padne ili ne naraste lijepo.

Prije nego što počnete da pravite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.

Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite tijesto u nju.

Zlatni savjet: U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, tijesto bolje naraste, a povrh svega, tijestu daje odličan “šmek”!

Ne propustite