Lovačke šnicle koje se TOPE U USTIMA: Jedan sastojak im daje poseban ukus

Praktična žena
Lovačke šnicle koje se TOPE U USTIMA: Jedan sastojak im daje poseban ukus

Ukoliko često kuhate, onda znate koliko je teško napraviti sočno i meko juneće meso, te zbog toga mnoge domaćice izbjegavaju da prave lovačke šnicle.

Međutim, ukoliko ih pripremite prema ovom receptu, ukućani će vam stalno tražiti da ih spremate.

Ono što im daje poseban ukus je sok od paradajza koji možete da dodate umjesto vode.

Sastojci:

500 grama junećeg mesa

100 grama brašna

2 kašike začinske paprike

2 čena bijelog luka

so, biber

ulje

sok od paradajza

lovorov list

začini po ukusu

Priprema:

Junetinu prvo isjecite na šnicle, pa istanjine čekićem za meso i dobro usolite. Pomiješajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte šnicle.

U zagrijan tiganj sipajte ulje, pa kada se zagrije, spuštajte meso da se prži.

Posudu za pečenje nauljite i naređajte polovinu isprženog mesa.

Preko šnicli pospite malo brašna koje ste pomiješali za začinskom paprikom. Bijeli luk isjecite sitno, pa ga ravnomjerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.

Isto uradite i kada poređajte drugu polovinu mesa, pa dodajte i lovorov list.

Sve nalijte sokom od paradajza da ogrezne.

Posudu sa šniclama stavite na ringlu i kuhajte dok se tečnost ne ukrčka.

Kada su šnicle skuhane, zapecite ih u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Ne propustite