BRZO I JEDNOSTAVNO: Uz pomoć ovoga uklonite prljavštinu i žutilo od duhana sa PVC stolarije

Sve za dom
BRZO I JEDNOSTAVNO: Uz pomoć ovoga uklonite prljavštinu i žutilo od duhana sa PVC stolarije

Tokom zime nakupi se mnogo prljavštine i prašine na vratima i prozorima, a sad je pravo vrijeme da im vratite sjaj i blistavu bjelinu koju su imali prvog dana.

Ukoliko imate u kući bijelu PVC stolariju sigurno vam se desilo da se ona isprlja, naročito tokom zimskih dana, ali i da požuti od duhana, kuhanja, nečistoća. 

Na tržištu postoji veliki broj raznih hemikalija koje vam mogu pomoći u ukljanjanju ovih fleka, ali ona je dosta skupa i nije baš blagonaklona našem zdravlju, piše Glossy.

Upravo zato domaćice pribegavaju alternativnim rješenjima, koja su jeftinija, ali i manje štetna po naše zdravlje. Za pripremu veoma efikasnog spreja potrebno vam je nekoliko minuta i sastojaka koje već imate u kuhinji.

Potrebno je
pola šolje sirćeta
2-3 šolje tople vode
3 kašićice sode bikarbone

Uputstvo
U bocu sa rašpršivačem sipajte vodu, pa dodajte sodu bikarbonu. Zatim postepeno sipajte sirće i budite vrlo oprezni jer će odmah početi da pjeni.

Dobro promiješajte i ostavite da odstoji i "smiri se", na oko 10 minuta.

Potom time naprskajte PVC, pa vlažnom krpom trljajte požutjelu plastiku. Ako ne uspijete da uklonite svu prljavštinu, poprskajte, ostavite da odstoji desetak minuta, pa ponovite.

Ne propustite