Ključni detalji koje zaboravljamo: Kako održavati higijenu u domu i spriječiti širenje bakterija

Sve za dom
Ključni detalji koje zaboravljamo: Kako održavati higijenu u domu i spriječiti širenje bakterija

Da li ste se ikada zapitali zašto se nakon sati i sati ribanja čini da se prljavština brzo vraća? Moguće je da ste zapravo sabotirali sami sebe, zanemarujući čišćenje ključnih predmeta.

Evo nekoliko važnih detalja koje često zaboravljamo, a koji mogu biti leglo bakterija u našem domu.

Iako je nezaobilazan alat za čišćenje WC školjke, često zaboravljamo održavati čistom i samu četku. Nakupljene naslage i klice s WC školjke mogu izazvati neugodan miris i predstavljati potencijalne patogene. Preporučuje se čišćenje WC četke nakon svakog korištenja, uz upotrebu sredstva za čišćenje ili mješavinu octa i limunske kiseline.

Spužve

Kuhinjske spužve su često zaboravljeni izvor bakterija. Preporučuje se zamjena spužve svake sedmice ili dvije, uz redovito pranje u mašini posuđa ili mikrovalnoj pećnici.

Dodaci za usisavač

Nastavci za usisavač trebaju redovito pranje, pogotovo ako su korišteni u različitim prostorijama poput kuhinje i kupaonice. Četke treba očistiti od prašine i dlaka, a zatim namočiti u mješavinu octa i vode.

Krpe od mikrovlakana

Važno je paziti da ne koristimo istu krpu za čišćenje različitih površina poput umivaonika i WC školjke, kako bismo izbjegli prijenos bakterija između prostorija. Preporučuje se upotreba različitih krpa za različite prostorije.

Održavanje čistoće ovih ključnih predmeta može znatno poboljšati higijenu u vašem domu i spriječiti širenje bakterija i neugodnih mirisa, piše Dom i dizajn.

Ne propustite