Prženo tijesto će uvijek biti mekano kao duša i bez kapi ulja, samo dodajte ova 2 sastojka

Praktična žena
Prženo tijesto će uvijek biti mekano kao duša i bez kapi ulja, samo dodajte ova 2 sastojka

Prženo tijesto, uštipci ili mekike su čest izbor domaćica za jutarnji ili večernji obrok, ali ono s čim se često suočavaju i što ne znaju kako jednostavno da riješe jeste višak masti ili ulja koje upiju ova peciva.

Međutim, postoje dva jednostavna trika koja će vam pomoći da vaše prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.

1. Prašak za pecivo ili soda bikarbona

Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosijati zajedno sa brašnom.

Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrijano. Kada je ulje dovoljno zagrijano, ono u trenutku zatvara tijesto i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

2. Rakija

Provjeren način da tijesto koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mijesite tijesto u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja , mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu ljute rakije.

Ne propustite