Da li još uvijek kuhate KROMPIR u slanoj vodi?Isprobajte ovu metodu-Krompir će biti 10 puta UKUSNIJI

Kuharica
Da li još uvijek kuhate KROMPIR u slanoj vodi?Isprobajte ovu metodu-Krompir će biti 10 puta UKUSNIJI

Krompir je neophodan u slovačkim domaćinstvima.Od njih pripremamo razna jela, a volimo ih i kao prilog.

 
Ali jeste li znali da njihovo kuhanje u vodi nije jedina efikasna metoda? Portal smakosze otkrio je da postoji i ukusniji način kuhanja krompira.

Kada ga jednom probate, krompir ćete kuvati na ovaj način sve vreme.

Krompir nije samo uobičajeni sastojak, on je zapravo vrlo koristan za naše zdravlje.

Evo efekata koje treba znati:

Podržavaju imunitet, štite ćelije od slobodnih radikala, sprečavaju rak.

Podržavaju probavu, redovnu stolicu.

Smanjuje visok holesterol i visok krvni pritisak, sprečavaju kardiovaskularne bolesti.

Osiguravaju dobro zdravlje kože, kose, noktiju i kose.

Podržavaju formiranje koštane i zglobne materije

Prevencija osteoporoze.

Krompir kuvan u vodi je prošlost

Krompir je poznat u slovačkoj kuhinji u raznim oblicima.

Od njih skuvamo njoke, pečemo ih, pržimo ili serviramo kuvane za večeru.

Mnogi ljudi kuvaju ovo povrće u vodi. Međutim, mnogo je bolje servirati krompir kuvan u mlijeku.

Veoma su kremasti i mekani, mnogo bolji od onih kuvanih u vodi. U lonac sa krompirom možete dodati i aromatične začine.

Kako kuvati krompir u mleku?

Vrlo je jednostavno.

Kuvanje krompira u mlijeku se u osnovi ne razlikuje od kuhanja u vodi.

Ali tajna je u ukusnim dodacima.

Samo mlijeko će učiniti povrće ukusno mekim i kremastim.

 Šta im još vrijedi dodati?

Kada kuvate krompir, dodajte aromatične začine.

Mlijeku vrijedi dodati svoje omiljeno bilje, svježe ili sušeno.

Zgnječeni češanj belog luka takođe ima dobar ukus sa krompirom. Jednom kada probate ovako kuvan krompir, nikada se nećete vratiti starim navikama.

Krompir skuvajte u mleku sa soli dok ne omekša, a zatim ga ocedite.

Prije serviranja dodajte im još malo putera.

Ako planirate da pravite pire, jednostavno uklonite začinsko bilje i ostavite malo mleka u loncu (ostatak ocedite) i sve izmiksajte u pire.

Ovo štedi vrijeme i energiju.

Za šta je dobar krompir kuvan u mlijeku?

Krompir kuhan u mlijeku se odlično slaže sa svime što možemo zamisliti.

Idealne su za odreske, ali i za druge vrste mesa sa sosom.

Također će se savršeno slagati uz vegetarijanska jela.


Obavezno provjerite svoje omiljene kombinacije okusa s ovim krumpirom. Kuvanje krompira u mleku je veoma jednostavno.

Dovoljno je uliti dovoljno mlijeka da prekrije povrće, tako da to nije skupa metoda.

Isprobajte ovu metodu i garantujemo da će biti hit u vašem domu.

Ova jednostavna večera sa krompirom oduševit će cijelu porodicu.

Ne propustite