Po ovom receptu umijesite najbolje domaće kiflice: SVE SASTOJKE SIGURMO VEĆ IMATE U KUĆI
Tople, mekane, domaće kiflice volimo svi. A zahvaljujući super receptima, možemo da ih pravimo i u danima posta. Ovo je recept za najbolje posne kiflice.
Za pripremu kiflica po ovom receptu potrebni su vam sledeći sastojci.
- mlaka voda 500 ml
- kvasac 1 kocka
- šećer 2 kašike
- brašno po potrebi
- ulje 200 ml
- so 3 kašičice
- maslac 200 g
- susam po potrebi
Kako pripremiti
U mlaku vodu rastopite kvasac sa šećerom i 3-4 kašike brašna i ostavite da nadođe. U posudu za miješanje sipajte malo brašna oko 400 g, ulje, so i nadošao kvasac i zamesite tijesto postepeno dodavajući brašno da bude meko tijesto. Tijesto odmah podijelite na 6 loptice i svaku rastanjite veličine tanjira. Slažite po dvije kore koje mažete maslacem, a treću nemojte da mažete. Razvucite koru i pravite kiflice koje ćete ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastu jedan sat. Prije pečenja premažite ih vodom i uljem i pospite susamom, prenosi Žena Blic.