Zalivajte SPATIFILIJUM vodom u koju ste dodali OVAJ SASTOJAK i CVJETAĆE KAO LUDO skoro cijele godine

Kiosk
Zalivajte SPATIFILIJUM vodom u koju ste dodali OVAJ SASTOJAK i CVJETAĆE KAO LUDO skoro cijele godine

Spatifilijum, ili ženska sreća, što mu je popularniji naziv u narodu, jedna je od najpopularnijih sobnih biljaka i to sa razlogom - zahtijevaju minimalnu njegu, a veoma su lijep dekor u prostoru i imaju moć da neutrališu plijesan iz vazduha. Sa svojim dugačkim, elegantnim, bijelim cvjetovima i bujnim zelenim listovima ima zaista unikatan izgled koji će svakom prostoru dati lijep pečat.

Međutim, ova sobna biljka ponekad može imati poteškoće sa cvjetanjem ili cvijeta samo u kratkom vremenskom periodu, što ljudima neretko smeta. Spatifilujum je ipak biljka koja je najljepša i ostavlja najsnažniji utisak kada cveta.

No, postoji jednostavan trik, i to skoro pa besplatan, koji može da pomogne da ženska sreća bude bujnija i da joj se produži period cvjetanja. Prije svega, uvjerite se da je biljka posađena u saksiju redovne veličine, da se redovno zaliva i da dobija dovoljnu količinu svjetlosti.

Kada su ova tri faktora ispunjena, a rezultata nema, posegnite za domaćim đubrivom koje se pravi od kore banane! Ovaj savjet dala je jedna domaćica na Fejsbuk grupi koja okuplja baštovane i zaljubljenike u cvijeće. "Moj spatifijum je u cvatu skoro cijele godine. Kao prihranu jednom nedjeljno koristim vodu od kore banane i ima cvijeća većinu godine", napisala je ona.

Evo kako da napravite vodu od kore banane za prihranu biljaka

Isijecite kore od banane na komadiće veličine od 2, 5 do 5 centimetara. Potopite komadiće kore u vodu i ostavite ih da odstoje dva do tri dana u vodi. Potom tečnost procijedite u veliku posudu ili teglu. Procijeđenom vodom zalivajte biljke jednom nedjeljno.

Banane su bogate kalijumom, kalcijumom, fosforom i magnezijumom, a ova kombinacija može da stimuliše rast vaših biljaka i donese im korist.

(Zenablic.rs)

Ne propustite