FARBANJE JAJA NA PARI JE NAJJEFTINIJA I NAJLAKŠA TEHNIKA: Jaja izgledaju MAGIČNO

Praktična žena
FARBANJE JAJA NA PARI JE NAJJEFTINIJA I NAJLAKŠA TEHNIKA: Jaja izgledaju MAGIČNO

Bliži se najveći hrišćanski praznik, pa je krajnje vrijeme da pronađemo najljepšu tehniku farbanja što ljepših jaja!

Predlažemo vam da probate metod koji nije ni zahtijevan ni skup. U pitanju je neobičan način korišćenja standardnih boja za jaja - farbanje na pari!

Ideju smo pronašli na portalu serpica.net, a prenosimo vam cijeli postupak, korak po korak:

Jaja obariti dan ranije, ili rano ujutro, ako planirate da ih farbate predveče. Kuhati jaja 4-5 minuta, ne moraju da budu potpuno kuvana, jer će se kasnije svakako kuvati na pari.

Kad su jaja dobro ohlađena, možete da počnete sa farbanjem. Uzmite kesice sa bojom, najbolje zelenu, plavu, crvenu i ljubičastu, jer se najbolje vide i daju najljepše šare.

Jaja poprskajte sirćetom (možete i da ih umočite cijela u sirće), pa poređajte u metalnu cediljku. Veću šerpu napunite vodom, toliko da vam voda ne ulazi u cediljku. Postavite cediljku u šerpu i stavite da se lagano zagrijava na šporetu.

Dok se zagrijava, otvorite kesice sa željenim bojama i poprskati jaja jednom po jednom bojom. Na ovaj način možete da farbate i jednobojna jaja.

Vodite računa da nanesete boje dok jaja još nisu vruća, jer će prah sa bojom samo skliznuti. Takođe, ako primijetite da je para potpuno osušila jaja, još malo ih isprskajte sirćetom, jer suho jaje slabo prima boju.

Kad ste sipali sve boje, opet poprskati jaja sirćetom kako bi počela da se razliva, ali ne smijete da pretjerujete, jer previše sirćeta može bukvalno da opere boju.

Stavite poklopac i para će za 15-20 minuta učiniti svoje i razliti boju po cijelim jajima!

Ako su vam negdje ostale grudvice od boja, i to ćete riješiti prskanjem sirćetom.

Kad su se jaja našarala, skloniti sa vatre i isprati ih pod mlazom vode.

Ostavite da se osuše i dobićete prelijepa, šarena jaja!

Ostalo vam je još da ih prebrišete vatom umočenom u ulje, kako bi dobila divan sjaj i čekate komplimente!

Ne propustite