POSLASTICA ZA CIJELU PORODICU: Napravite osvježavajuću tortu od narandže

Praktična žena
POSLASTICA ZA CIJELU PORODICU: Napravite osvježavajuću tortu od narandže

Ova torta jednostavna je za pripremu i savršenog proljetnog okusa.

Ljubitelji kombinacije narandže i čokolade, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za osvježavajuću tortu od narandže.

Recept je na svom Instagram profilu @sanjinslatkisvijet podijelila Sanja Batinić.

Sastojci za biksvit

4 jaja
6 kašika šećera
2 kašike vrele vode
2 kašike brašna
3 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo

Preljev za biskvit

100 ml soka od narandže
kašičica arome narandže
Ganaž
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

Krema

600 ml soka narandže
2 vrećice pudinga od vanilije
2 kašike šećera
500 ml slatkog vrhnja
200 g krem sira

Žele

200 ml soka narandže
2 kašike šećera
1.5 vrećica želatina

Priprema

Za biskvit umutiti bjelance i ostaviti sa strane. Žumance umutiti sa šećerom, dodati vodu, suhe sastojke i na kraju lagano umiješati bjelance.

Izliti tijesto u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 stepeni.

Za ganaž nasjeckati sitno čokoladu za kuhanje. Slatko vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko čokolade. Ostaviti par minuta i potom promiješati da se sve poveže.

Sačekati da se ganaž malo prohladi. Biskvit ostaviti u kalupu, zaliti sokom i preliti preko toga ganaž. Ostaviti u frižideru dva sata da se stegne.

Ne propustite