ŽENE MASOVNO SIPAJU SIRĆE U MAŠINU, ALI U JEDNOM GRIJEŠE: Samo ovako će veš da miriše fantastično

Praktična žena
ŽENE MASOVNO SIPAJU SIRĆE U MAŠINU, ALI U JEDNOM GRIJEŠE: Samo ovako će veš da miriše fantastično

Sirće je sve popularnije sredstvo za čišćenje i dezodorisanje kuće – od glancanja slavina u kupatilu i kuhinji pa do osvežavanja tepiha.

Žene ga sve češće koriste i pri pranju veša u mašini, ali Dženifer Ahoni, stručnjak za higijenu, tvrdi da je ova praksa pogrešna.

“Sirće koje se kupuje u radnji je veoma razblažena sirćetna kiselina”, objašnjava ona. “Kad ga dodajete prilikom pranja veša, ne možete baš mnogo da spustite pH vrijednost vode, jer bi za to trebalo da upotrebite zaista veliku količinu.”

Ako vam se čini da veš nema dovoljnu svježinu i lijep miris poslije pranja, pokušajte da bolje sortirate rublje – odvojeno perite peškire i to na maksimalno dozvoljenoj temperaturi. Posebno valja prati i sportsku opremu ili je, makar, prvo malo ostavite da stoji u mlakoj sapunici.

Sirće možete koristiti za redovno pranje prazne mašine, a i tada je potrebno da sipate barem pola litra. Takođe, izbjegavajte da miješate različite deterdžente i budite oprezni sa raznim neprovjerenim receptima za pravljenje domaćih sredstava za pranje.

Tekst: Lepa&Srećna

Ne propustite