Ne možete se riješiti smrada iz odvoda? Vodoinstalater otkrio rješenje, potreban samo JEDAN SASTOJAK

Sve za dom
Ne možete se riješiti smrada iz odvoda? Vodoinstalater otkrio rješenje, potreban samo JEDAN SASTOJAK

Smrdljivi odvodi i začepljenja uobičajeni su problemi s kojima se suočavaju mnoga domaćinstva. Da biste to riješili bez pozivanja vodoinstalatera, definitivno trebate isprobati trik s jednim sastojkom kojeg svi imamo u domu.

Odvodi često mogu ispuštati neugodne mirise koji podsjećaju na sumpor, a većina ih opisuje kao miris pokvarenih jaja. Oni mogu izlaziti iz kuhinjskog sudopera, umivaonika u kupatilu i odvoda za tuširanje.

Taj užasan miris mogao bi biti rezultat začepljenog odvoda. Otpad od hrane, vruća voda, sredstvo za pranje suđa i bilo šta drugo što teče kroz sudoper može uzrokovati nakupljanje i začepljenje.

Za neugodne mirise u kupatilu, podni odvodi mogu biti "krivci" jer su se u njima nakupili kosa, naslage sapuna i šampona te ostali proizvodi na bazi ulja, otkrili su vodoinstalaterski stručnjaci iz firme BlockBusters.

Postoji nekoliko jednostavnih načina da se riješite mirisa iz odvoda. Ako, ipak, niste sigurni gdje se nalazi sporni odvod, nemojte paničiti jer se neki od njih mogu koristiti na svim vrstama odvoda. Profesionalci su otkrili da je korištenje izbjeljivača "najbolji kućni pripravak" kada su u pitanju smrdljivi začepljeni odvodi.

"Izbjeljivač se može koristiti na svakoj vrsti odvoda. Izbjeljivač može eliminisati bakterije u odvodima i vodovodnim sistemima. Možete mu dodati vruću vodu jer tada učinkovitije uklanja neugodne mirise", rekli su.

"Da biste se riješili neugodnog mirisa i nakupina, možete pomiješati jedan dio izbjeljivača s jednim dijelom vode i izliti to u odvod", objasnili su stručnjaci iz Gradskog vodovoda.

Stručnjaci iz BlockBustersa kazali su da je još jedna opcija vruća voda. "Vrelu vodu koristite samo za odvode bez keramičkih umivaonika, kao što su neki kuhinjski sudoperi", objasnili su, javlja Express.

Ne propustite