Obavezno pospite sirće oko prozora čim dođe toplije vrijeme: EVO I ZAŠTO

Sve za dom
Obavezno pospite sirće oko prozora čim dođe toplije vrijeme: EVO I ZAŠTO

Sirće je veoma efikasna namirnica u rješavanju najezde insekata

Ništa ljepše od buđenja ujutru i otvaranja prozora dok svjež proljetni vazduh ulazi u sobu, ali ono što može da nam smeta jesu dosadni insekti.

Čini nam se da i jedno i drugo uvijek uspiju da se kroz najmanji otvor provuku i uđu u naš stan.

Na svu sreću postoji efikasan način da insekte zadržimo dalje od našeg doma, a da to ne uključuje prskanje otrovnih pesticida.

Pomešajte u odnosu 50-50 vodu i alkoholno sirće i poprskajte ga po oknu od prozora. Uradite to i sa unutrašnje i sa spoljašnje strane ako ste u prilici.

Ukoliko nemate flašu sirćeta u kući nabavite je jer ćete sirće moći da koristite na 101 način u čišćenju i održavanju kuće. Sirće drži podalje od vas i paukove zato što sadrži kiselinu koja ih odbija.

Ovo je naročito od koristi onima koji imaju ispred prozora drveće. Predivna priroda je uvijek dobrodošla, ali obično se na biljkama nalaze domovi mnogih insekata koji kad tad nađu put u vaš dom. Zato će vam smješa od vode i sirćeta uvijek dobro doći.

Ako se plašite neprijatnog mirisa imamo i tu dobre vijesti – miris sirćeta brzo ispari do te mjere da ga ljudski nos ne registruje, ali zato insekti bježe od njega. Ovo sredstvo je mnogo prirodnije i bezbjednije i za vas i za vaše ukućane, ali i za kućne ljubimce. Zaboravite na pesticide i napravite mnogo jeftinije sredstvo.

Ne propustite