Nijemci se kunu u trik od samo 3 minuta protiv vlage i buđi: ODUZIMA SAMO 3 MINUTA DNEVNO

Sve za dom
Nijemci se kunu u trik od samo 3 minuta protiv vlage i buđi: ODUZIMA SAMO 3 MINUTA DNEVNO

Buđ u domu može biti loša za zdravlje. Korisnik Reddita otkrio je svoju tehniku rješavanja ovog problema, a koja oduzima samo tri minuta dnevno.

U Njemačkoj imaju tehniku ​​koja se zove ‘Stosslüften’. To znači da umjesto da imate možda jedan prozor otvoren cijeli dan (što je ogroman gubitak energije), otvorite nekoliko prozora po cijeloj kući na tri minuta, stvarajući jaku promahu za razmjenu većine toplog vlažnog vazduha unutar kuće s hladnim izvana.

Ako ovaj relativno suh hladan vazduh uđe u kuću, zagrijava se. Budući da postaje sve topliji, sposoban je da preuzme dio dodatne vlage iz kuće. Učinite to nekoliko puta dnevno i stvarno biste trebali da vidite promjenu.

Buđ proizvodi alergene, materije koje mogu izazvati alergijsku reakciju, nadražavajuće i, ponekad, otrovne materije. Kada se udišu ili uđu u kožu, to može da prouzrokuje neugodne simptome. U početku ovi toksini možda neće uzrokovati nikakvu štetu na niskim nivoima, ali ako su stalno u vazduhu, to počinje izazivati ​​nuspojave, piše The Sun.

Ne propustite