ŠTA SE OVO DESILO? Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Tenis
ŠTA SE OVO DESILO? Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Novak Đoković (36) ) izgubio je 4:6, 6:3, 3:6 u trećem kolu Mastersa u Indian Wellsu od 16 godina mlađeg Luce Nardija, inače 123. tenisača s ATP ljestvice.

Mladi Talijan senzacionalno je nakon dva i pol sata pobijedio veteranskog srpskog šampiona u kalifornijskoj pustinji na jednom od najjačih turnira, koji zbog snage i prestiža nazivaju petim Grand Slamom, piše Index.hr

Nardijeva pobjeda protiv Đokovića je najveće iznenađenje u tenisu posljednjih godina jer je anonimus, koji je u kultni turnir ušao nakon ispadanja u kvalifikacijama, kao lucky loser, tamo u ranoj fazi pobijedio velikana koji je Indian Wells osvajao rekordnih pet puta.

Đoković se od početka mučio te je na kraju prvog seta tražio tabletu zbog boli u želucu. Zbog toga je i nakratko napuštao teren. Nardi je s druge strane igrao sjajno te je u petom gemu prvog seta brejknuo legendu. Do kraja tog dijela igre je bilo dosta, ali Nardi je suvereno priveo set kraju bez da je Đokoviću pružio priliku da mu uzvrati krađu servisa.

Drugi set je počeo Đokovićevim breakom za 2:0, nakon čega je slijedio najdulji gem meča, koji je trajao 10 minuta. Nardi se i tu iskazao, tako što je zbunio Đokovića na servisu te izjednačio na 2:2. Srbin se na to zainatio te uzvratio novim breakom te osvajanjem drugog seta sa 6:3.

Nardi je treći set otvorio s dvije break lopte dok je vodio 1:0, ali se Đoković izvukao sjajnim servisom i volejom na mreži. Još jednom je gem otišao do 10 minuta i Nardi je opet imao priliku za break, ali je Đoković nakon pet izjednačenja spasio gem i izjednačio na 1:1.

No Nardi je Đokoviću ukrao servis u šestom gemu trećeg seta te do kraja rutinski sačuvao prednost za senzacionalnu pobjedu.

Ne propustite