STARINSKI RECEPT ZA GIBANICU KAKVA SE NEKAD PRAVILA: Naši seljaci znaju najbolje, ukusna mekana kora

Kuharica
STARINSKI RECEPT ZA GIBANICU KAKVA SE NEKAD PRAVILA: Naši seljaci znaju najbolje, ukusna mekana kora

Recept za najbolju gibanicu!

Sve što treba da uradite je da pomiješate sve sastojke u činiji i na kraju dodate isjeckane kore ili kao u slučaju hrskave pite od mesa uvaljajte u kore.

Komponente:

  • 5 jaja
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike kiselog mleka
  • 6 kašika svježeg sira
  • 50 ml mlijeka
  • 2 kašike brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 250 g kore

Najlakši recept za najmekšu gibanicu:

Napravite smjesu

Umutite slana jaja, pa ulijte ulje i izmiksajte. Zatim dodajte kiselo mleko i 3 kašike mladog sira. Sve dobro sjediniti. Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dodajte kore

Izrežite kore na trake, a zatim ih olabavite rukama da ih odvojite. Dodati smesi i sve dobro izmešati.

Ispecite gibanicu

Smesu sipajte u nauljenu tepsiju, pa dodajte još 3 kašike mladog sira. Malo izmiksajte viljuškom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Ne propustite