STARINSKI RECEPT ZA GIBANICU KAKVA SE NEKAD PRAVILA: Naši seljaci znaju najbolje, ukusna mekana kora
Recept za najbolju gibanicu!
Sve što treba da uradite je da pomiješate sve sastojke u činiji i na kraju dodate isjeckane kore ili kao u slučaju hrskave pite od mesa uvaljajte u kore.
Komponente:
- 5 jaja
- 50 ml ulja
- 3 kašike kiselog mleka
- 6 kašika svježeg sira
- 50 ml mlijeka
- 2 kašike brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 250 g kore
Najlakši recept za najmekšu gibanicu:
Napravite smjesu
Umutite slana jaja, pa ulijte ulje i izmiksajte. Zatim dodajte kiselo mleko i 3 kašike mladog sira. Sve dobro sjediniti. Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dodajte kore
Izrežite kore na trake, a zatim ih olabavite rukama da ih odvojite. Dodati smesi i sve dobro izmešati.
Ispecite gibanicu
Smesu sipajte u nauljenu tepsiju, pa dodajte još 3 kašike mladog sira. Malo izmiksajte viljuškom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.