RUSKINJE U PUNJENE PAPRIKE DODAJU OVU NAMIRNICU: Zbog toga im uvijek ispadnu SOČNIJE NEGO NAŠE

Kuharica
RUSKINJE U PUNJENE PAPRIKE DODAJU OVU NAMIRNICU: Zbog toga im uvijek ispadnu SOČNIJE NEGO NAŠE

Rusi punjene paprike prave slično kao i mi, samo što oni u mleveno meso, dok se dinsta, dodaju paradajz sok.

Takođe, zapršku prave klasično sa puterom i brašnom, ali dolivaju vodu u kojoj su se kuvale punjene paprike. Mi dodajemo i začinsku papriku kada su ovakva jela u pitanju.

Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuvate pored jednostavne musake i pasulja ovo obavezno morate da naučite da spremate.

Odvažite se pa za desert pripremite najukusniju plazma tortu koju ste ikada probali.

Vreme pripreme:

90 minuta

Sastojci:


6 paprika

500 g mlevenog mesa

150 g pirinča

2 šargarepe

50 ml paradajz soka

Za zapršku:

2 kašike brašna

30 g maslaca

Priprema:

Luk i šargarepu sitno iseckajte, pa dinstaje. Zatim dodajte mleveno meso i nastavite da pržite. Pred kraj dodajte i pirinač. Začinite po želji i sipajte paradajz sok. Ostavite još 2 minuta, pa sklonite sa vatre.

Paprike očistite i napunite nadevom, pa poređajte u šerpu. Na punjene paprike stavite tanjir i preko njega sipajte 1,5 l vode i 1 kašičicu soli. Kuvajte 30 minuta na laganoj vatri.


Otopite puter i dodajte brašno. Propržite minut i sipajte vodu od punjenih paprika. Začinite i prelijte opet paprike, ali sada sklonite tanjir.

Kuhajte još 5 minuta.

Ne propustite