JEDAN KOMAD ODJEĆE NIKADA NE TREBA PRATI! "Samo ih izluftirajte": Savjetuju stručnjaci

Praktična žena
JEDAN KOMAD ODJEĆE NIKADA NE TREBA PRATI! "Samo ih izluftirajte": Savjetuju stručnjaci

Čip Berg, šef najpoznatijeg brenda farmerki, Levi’s, otkriva da griješe svi koji svoje pantalone od teksasa peru. On smatra da farmerke uopšte ne bi trebalo da perete, a s njim se navodno slažu i mnogi drugi modni stručnjaci.

„Svaki pravi zaljubljenik u teksas reći će vam da nikada ne perete farmerke jer ćete ih tako samo brže uništiti“, izjavio je u Berg u intervjuu za CNN i priznao da on svoje farmerke nije oprao već 10 godina.

A ako vas brinu neugodan miris i bakterije, on tvrdi da im je svježinu moguće povratiti i samo provjetravanjem. Pranje je jedino dozvoljeno u slučaju mrlja, a Berg u takvim situacijama predlaže ručno pranje.

Zanimljivo je da se njegovim savjetima vodi i Viktorija Bekam koja je u intervjuu za časopis El otkrila da ne pere svoje farmerke. Ona je priznala da rijetko kad pere farmerke, skoro nikad. Pere ih samo kada djeca proliju po njoj neki sok ili primijeti neke tačkice po njima.

Čak i tada, odlučuje se da ih opere na ruke prije nego u veš mašini kako bi sačuvala njihov oblik. Poslije pranja obavezno ih okači o ofinger kako bi se one osušile kako treba i zadržale svoj oblik.

(Izvor: ŽenaBlic.rs)

Ne propustite