EVO KAKO NAPRAVITI DOMAĆI ŠLAG U 3 KORAKA, SA 2 SASTOJKA I ZA 20 MINUTA: Nikada ga više nećete kupit

Praktična žena
EVO KAKO NAPRAVITI DOMAĆI ŠLAG U 3 KORAKA, SA 2 SASTOJKA I ZA 20 MINUTA: Nikada ga više nećete kupit

Teško je zamisliti bilo koju tortu ili tortu bez šlaga, jer bez njega nijedan desert ne bi bio tako ukusan, a da li znate da napravite domaći šlag?

Savršenu tortu, ne možemo zamisliti bez savršenog šlaga. Detalji su ti koji čine razliku, a jedan od njih je definitvno ono što ide na sam vrh skoro svake poslastice. Možemo posegnuti za brzim rješenjem iz kesice, ali prave domaćice znaju stari trik kako da napravite domaći šlag od mleka i šećera koji je bolji iz barem 3 razloga:

Ukus kao iz snova - prvo i najvažnije, domaći šlag nudi neuporedivo bogatiji i kremastiji ukus od onog iz kesice. Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka - mlijeko, šećer i malo vanile - dobija se šlag koji je nežan, punog ukusa, i bez vještačkih aditiva koji su česti u kesicama. Razlika u ukusu je ne samo primjetna, već i očaravajuća.

Tekstura koja pleše po nepcima - tekstura domaćeg šlaga se mora doživjeti. On je vazdušast, mekan i savršeno se stapa sa svakim zalogajem torte. Za razliku od industrijskih varijanti koje mogu biti previše guste ili gumene, domaći šlag se topi u ustima, ostavljajući iza sebe trag nježnosti i zadovoljstva.

Zdravija alternativa - Bez konzervansa, vještačkih boja i aroma, on je čist proizvod koji slavi prirodne sastojke. Ovo je posebno važno za one koji vode računa o svom zdravlju ili imaju određene prehrambene restrikcije.

Vreme pripreme:
20 minuta

Sastojci:

1/4 šolje hladne vode
10 g želatina u prahu
1 šolja mlijeka
1/2 kašike ekstrakta vanile
1/4 šolje šećera u prahu

Priprema:

Stavite mlijeko u posudu pa dodajte ohlađeni želatin, a zatim razmutite. Nakon toga dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Sada sve to lijepo umutite, ostavite desetak minuta, pa ponovo umutite mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Prijatno!

Stil/ 24 sedam

Ne propustite