3 GREŠKE UNIŠTAVAJU IZGLED ŽENE POSLIJE 50. GODINE: Zbog farbe za kosu i frizure djeluje još starije

Praktična žena
3 GREŠKE UNIŠTAVAJU IZGLED ŽENE POSLIJE 50. GODINE: Zbog farbe za kosu i frizure djeluje još starije

Izbjegnite greške sa frizurom i šišanjem koje vas čine starijima nego što jeste!

Frizura, boja kose i pramenovi mogu da podmlade ženu - za dva sata koja provedete kod frizera, možete da "skinete" sa leđa i desetak godina. Vrijedi razmisliti o savjetima stilista i šminkera, a evo šta savjetuje popularna tiktokerka Dejna Tejt.

Prva stvar o kojoj treba da razmislite su novi preparati za stilizovanje kose. Lak za kosu je djelimično "aut", najprije zato što klasičnim lakiranjem kose dobijate čvrst izgled poput "šlema" koji je totalno demode. Radije izgužvajte kosu pomoću pjene, a ako baš želite da je učvrstite lakom, onda prskajte iz daljine, podižući pramenove tako da dobijete ležerni efekat.

Druga stvar - šišanje! Koliko god da je moderan bob, razmislite da li vam odgovara da i dalje bude otkriveno čelo. Čak se i estetičari slažu da je brže i bolje od botoksa za uklanjanje bora napraviti frizuru tako da ga dijelom prikrijete.

To ne treba da budu guste, ravne i naročito ne prekratke šiške. Tražite od frizera da vam ošiša moderne, "zavjesa" šiške ili da isproba rijetke, vazdušaste, stepenasto ošišane šiške koje će ostaviti oči "otvorene" i osvjetljene.

Treće pitanje - boja kose! Mnoge tamnokose dame ostanu vezane za svoju prirodnu boju iz mladosti i smatraju da ta nijansa djeluje "najprirodnije". Međutim, uz kožu na kojoj se vide tragovi starenja, bolje će pristajati svjetliji tonovi. Odlučite se za eksperimentisanje sa pramenovima, a ako ste već dosta sijedi i ako se to uklapa uz vaš stil, razmislite o farbanju u srebrnu boju.

Ona može da djeluje mladalačkije i modernije nego vaša tamna kosa "iz mladosti".

Ne propustite