PRIJE SAĐENJA CVIJEĆA MORATE DOBRO DA PRIPREMITE ZEMLJU: Dodajte 1 SASTOJAK i BUJAĆE KAO LUDO

Praktična žena
PRIJE SAĐENJA CVIJEĆA MORATE DOBRO DA PRIPREMITE ZEMLJU: Dodajte 1 SASTOJAK i BUJAĆE KAO LUDO

Da bi biljke lijepo napredovale i bile zdrave i bujne, neophodno je dobro pripremiti baštensku zemlju za sadnju.

Pored prekopavanja zemlje, kako biste fino usitnili grumenje nastalo tokom perioda mrazeva i omogućili biljkama bolju apsorpciju hranljivih materija kojima ćete ih s vremena na vreme “častiti”, važno je i da adekvatno tretirate zemljište prije nego što posadite biljke.

Posle prvog prekopavanja najbolje je da zalijete zemlju rastvorom napravljenim od limuntusa i vode.

U 12 litara vode rastvorite kesicu limuntusa, ostavite da odstoji pola sata, pa dobro promiješajte. Ovim rastvorom natopite zemljište. Važno je da prilikom prvog zalivanja zemljište bude dobro natopljeno.

Ovaj rastvor možete koristiti jednom mjesečno i pošto budete zasadili biljke, posebno ako se opredijelite za sadnju hortenzija.

Poslije desetak dana od prvog zalivanja zemljišta u koje još niste zasadili cvijeće, trebalo bi da ga zalijete osušenim talogom kafe pomešanim sa hladnom vodom. I ovaj rastvor možete koristiti s vremena na vrijeme kad već posadite cvijeće u baštensku zemlju.

Konačno, nekoliko dana prije nego što ćete posaditi cvijeće koje će od proljeća do kasne jeseni ukrašavati vaše dvorište, isijecite nekoliko jabuka na sitne komade i zabodite ih u zemlju. Hranljive supstance iz jabuka nahraniće zemljište i omogućiti da se cvijeće koje budete posadili bolje primi i bude bujnije.

Ne propustite