Pepco zatvara 73 prodavnice: Napušta evropsku državu - EVO ŠTA JE RAZLOG

Biznis
Pepco zatvara 73 prodavnice: Napušta evropsku državu - EVO ŠTA JE RAZLOG

U oktobru je "Pepco" saopštio da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica

Evropska diskontna kompanija Pepco Group, odličila je da napusti austrijsko tržište, rekavši da ne očekuje odgovarajući prinos u zemlji.

- Grupa je danas zaključila da će prestati sa radom u Austriji, jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo prinosa koji se očekuje - navodi se u regulatornom podnesku kasno u ponedeljak.

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz na berzi u Varšavi, koji je krajem decembra imao 4.832 prodavnice, ušao je na austrijsko tržište u septembru 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se fokusirao na obnovu profitabilnosti, ali i dalje planira da otvori najmanje 400 neto novih prodavnica u 2023/24.

Izlazak iz Austrije će poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. godinu, dodaje se, dodajući da će joj to omogućiti da se fokusira na druga tržišta na kojima može ostvariti veće prinose. Takođe je rečeno da ta odluka ne utiče na njenu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi niti utiče na njene operacije na drugim mestima.

(Telegraf Biznis/Reuters)

Ne propustite