Jesenski gulaš

Kuharica
Jesenski gulaš
Morate probati ovo jelo.

Morate probati ovo jelo.

SASTOJCI

 

 

 

2 češnja češnjaka

800 g krumpira

200 g batata

2 žlice ulja

2 žlice koncentrata rajčice

700 ml povrtnog temeljca

Kajenski papar

Mljevena crvena paprika (slatka)

Sol

Malo peršina

Po 1 crvena i zelena paprika

1 jaje (po želji)


PRIPREMA
Oljuštite i nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Ogulite i operite krumpir i batat pa ih narežite na komade veličine zalogaja. Papriku narežite na trakice.

Ugrijte ulje u velikom loncu pa staklasto propirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje.

Dodajte krumpir, batat i papriku, umiješajte koncentrat rajčice te sve miješajte dok ne poprimi laganu boju.

Ulijte temeljac, zakuhajte, poklopite i kuhajte 20-25 minuta, dok krumpir ne omekša. Po potrebi dodajte temeljca.

Začinite kajenskim paprom, mljevenom paprikom i solju. Operite peršin, posušite i natrgajte listiće pa ih nasjeckajte.

Poslužite i dekorirajte gulaš s jajem ispečenim na oko.

Ne propustite