Jesenski gulaš
Morate probati ovo jelo.
SASTOJCI
2 češnja češnjaka
800 g krumpira
200 g batata
2 žlice ulja
2 žlice koncentrata rajčice
700 ml povrtnog temeljca
Kajenski papar
Mljevena crvena paprika (slatka)
Sol
Malo peršina
Po 1 crvena i zelena paprika
1 jaje (po želji)
PRIPREMA
Oljuštite i nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Ogulite i operite krumpir i batat pa ih narežite na komade veličine zalogaja. Papriku narežite na trakice.
Ugrijte ulje u velikom loncu pa staklasto propirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje.
Dodajte krumpir, batat i papriku, umiješajte koncentrat rajčice te sve miješajte dok ne poprimi laganu boju.
Ulijte temeljac, zakuhajte, poklopite i kuhajte 20-25 minuta, dok krumpir ne omekša. Po potrebi dodajte temeljca.
Začinite kajenskim paprom, mljevenom paprikom i solju. Operite peršin, posušite i natrgajte listiće pa ih nasjeckajte.
Poslužite i dekorirajte gulaš s jajem ispečenim na oko.