Valjušci sa špinatom

Kuharica
Valjušci sa špinatom
Probajte ovo jelo, nećete se pokajati.

Probajte ovo jelo, nećete se pokajati.

SASTOJCI
600 g špinata

Sol

3 češnja češnjaka

250 g svježeg sira

100 g naribanog parmezana

2 jaja

Po potrebi malo krušnih mrvica

1 žličica naribane limunove korice

Papar

2 mlada luka

1 šaka krbuljice

40 g maslaca


PRIPREMA
Operite i očistite špinat pa ga blanširajte u slanoj vodi. Ocijedite ga, istisnite te nasjeckajte.

Oljuštite pa nasjeckajte 1 češanj češnjaka. Pomiješajte sa svježim sirom, 50 g parmezana, jajima i špinatom.

Ako smjesa nije kompaktna, dodajte malo krušnih mrvica. Začinite koricom od limuna, solju i paprom.

S pomoću dvije žlice od tijesta oblikujte valjuške te ih stavite u lagano kipuću vodu na 10-ak minuta.

Operite, očistite i na kolute narežite mladi luk. Operite, očistite i nasjeckajte krbuljicu. Istisnite preostali češnjak te ga pržite s mladim lukom 1-2 minute na maslacu.

Dodajte krbuljicu i ocijeđene njoke te poslužite posuto preostalim parmezanom.

Ne propustite