Valjušci sa špinatom
Probajte ovo jelo, nećete se pokajati.
SASTOJCI
600 g špinata
Sol
3 češnja češnjaka
250 g svježeg sira
100 g naribanog parmezana
2 jaja
Po potrebi malo krušnih mrvica
1 žličica naribane limunove korice
Papar
2 mlada luka
1 šaka krbuljice
40 g maslaca
PRIPREMA
Operite i očistite špinat pa ga blanširajte u slanoj vodi. Ocijedite ga, istisnite te nasjeckajte.
Oljuštite pa nasjeckajte 1 češanj češnjaka. Pomiješajte sa svježim sirom, 50 g parmezana, jajima i špinatom.
Ako smjesa nije kompaktna, dodajte malo krušnih mrvica. Začinite koricom od limuna, solju i paprom.
S pomoću dvije žlice od tijesta oblikujte valjuške te ih stavite u lagano kipuću vodu na 10-ak minuta.
Operite, očistite i na kolute narežite mladi luk. Operite, očistite i nasjeckajte krbuljicu. Istisnite preostali češnjak te ga pržite s mladim lukom 1-2 minute na maslacu.
Dodajte krbuljicu i ocijeđene njoke te poslužite posuto preostalim parmezanom.