Za sve gurmane: Goveđi file na povrću

Kuharica
Za sve gurmane: Goveđi file na povrću
Ovo je odličan recept za ručak, probajte.

Ovo je odličan recept za ručak, probajte.

SASTOJCI
2 mrkve

1 pastrnak

2 stapke celera

1 ljuta papričica

2 ljutike

30 g đumbira

4 žlice ulja od repice

Oko 150 ml temeljca

4 goveđa filea (od 160 g)

Sol, papar

1 prstohvat curryja

1-2 žlice dijon senfa

150 g vrhnja za kuhanje

3 žlice nasjeckanog peršina


PRIPREMA
Operite i očistite povrće pa ga narežite na kockice debljine 0,5 cm. Čili zarežite po dužini i očistite pa narežite na kolutiće.

Ljutiku i đumbir oljuštite, odnosno ogulite, a potom nasjeckajte.

Ljutiku i đumbir staklasto propirjajte na 2 žlice ulja, dodajte povrće, ulijte temeljac pa kuhajte oko 15 minuta. Pećnicu zagrijte na 120 stupnjeva.

Odreske operite i posušite pa pržite na preostalom ulju 2-3 minute sa svake strane. Posolite, popaprite, pospite čilijem te pecite oko 10 minuta.

Začinite povrće solju, paprom i curryjem, izvadite i stavite na stranu. Senf i vrhnje zakuhajte u tavi pa začinite.

Poslužite s povrćem te pospite peršinom. Na to stavite odreske.

Ne propustite