Nikola Tesla umro je na današnji dan:Nije vjerovao u smrt, njegove riječi su IDEALNA PORUKA ZA BOŽIĆ

Nikola Tesla umro je na današnji dan:Nije vjerovao u smrt, njegove riječi su IDEALNA PORUKA ZA BOŽIĆ

Preminuo je na Božič, 7. januara 1943. godine, a ove njegove riječi pamtiće se zauvijek.

– Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od iste. I zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice vrate u prvobitno stanje. Vraćanje u neku od prethodnih energija. Hrist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. 

Ona je jedan od vidova svjetlosti. U Duši ponekad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moje otkriće učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim i usmeriti ih na duhovnost i moralnost – govorio je Nikola Tesla.

Tesla se po mnogočemu razlikovao od svih poznatih naučnika, ali možda je najupečatljiviji njegov odnos prema metafizici i duhovnosti.

Izučavanje etera (tvar koja sem materije u prostoru, po pretpostavci postoji kao sredina u kojoj se zbivaju izvjesne pojave u prirodi; npr. energija koju Sunce zrači u prostor prenosi se poprečnim talasima kroz elastičnu sredinu etar, koja je netežljiva, imponderabilna) za Teslu je imalo logična objašnjenja.

Tesla je uvijek tvrdio da je mentalna komponenta povezana s duhovnošću ljudskog bića i željom za saznanjem i teškim radom, omogućava nečiji napredak.

Ajnštajn je s druge strane, stalno negirao mentalnu komponentu u svojim istraživanja, njegova predavanja nisu pridavala nikakvog značenja svjesti, iako je s mnogim filozofima i duhovnim učiteljima raspravljao o vjeri.

[facebook][/facebook]

– Tesla je kontinuirano napadao valjanost Ajnštajnovog rada – napisao je njegov prvi biograf Džon O Nil “ismijavao je vjerovanje da se energija može dobiti iz materije!”

– Nema energije u materiji osim one koju materija prima iz okoline – govorio je Tesla.

Smatrao je da nijedna teorija ne može “objasniti kako funkcioniše svemir bez da prizna postojanje etera i neophodne funkcije koju ima u tom fenomenu.”


Fascinacija Teslom je zbog njegovog uma koji je bio daleko ispred vremena u kojemu je živio, njegova istraživanja su graničila sa naučno-fantastikom, a njegova etičnost i nezainteresiranost profitom, je bila trn u oku svih onih koji su smatrali da se svako može potkupiti i kupiti.

Ne propustite