OVO MORATE VIDJETI: Komentatori umirali od smijeha zbog "ZAKUCAVANJA" Victora Wembanyame

Video
OVO MORATE VIDJETI: Komentatori umirali od smijeha zbog "ZAKUCAVANJA" Victora Wembanyame

U novogodišnjoj noći igrale su se utakmice NBA lige, a na parketu su bili i košarkaši San Antonio Spursa. Spursi su jedna od najlošijih ekipa ove sezone u ligi, gori su jedino Detroit Pistonsi, a potvrda je stigla i sinoć kada ih je u njihovodj dvorani razbio Boston sa 134:101.

Jayson Tatum, Jaylen Brown i ostatak tima Celticsa bili su nezaustavljivi za Spurse, koji su zakovani za dno Zapadne konferencije sa samo pet pobjeda i čak 27 poraza.

Ekipa predvođena Greggom Popovichem pokušava da se uigra i sklopi za narednu sezonu, a najviše se očekuje od francuskog talenta Victora Wembanyame, koji je bio najbolji u porazu od Celticsa sa 21 poenom i 7 skokova. Visok 224 centimetra, Wembanyama predstavlja veliku opasnost po koš protivnika i gotovo mu je nemoguće parirati u visini, ali ovom 19-godišnjem talentu iz Francuske ipak treba još iskustva, ali i čvrstine.

Mogao bi svakako biti prava zvijer od igrača u budućnosti, ali mora puno da radi na sebi.

Iako je imao sasvim dobar nastup sinoć, pamtit će ga po jednom potezu. Bilo je to na početku drugog poluvremena kada je s centra krenuo u kontru .  Iza linije za tri poena krenuo je u dvokorak do Derricka Whitea, koji se, shvativši da nema šanse, jednostavno maknuo s puta.

Wembanyama je samo podigao loptu preko protivnika i potom je elegantno pospremio u koš. Kao da se odrastao čovjek igra s osnovnoškolcima. Čudo prirode. Američki komentatori umirali su od smijeha kada su vidjeli što je napravio Whiteu, a igrač Bostona duhovito je komentarisao situaciju i na press konferenciji nakon utakmice.

[youtube][/youtube]

"Nisam idiot. Nadao sam se da će ponovo udariti loptu, ali on ju je podigao i više je nisam vidio. Od tog trenutka samo sam se želio maknuti s puta. Bilo je apsolutno ludo", odgovorio je White uz smijeh na pitanje da li je mogao napraviti više u ovoj situaciji.

 

(sportsport.ba)

Ne propustite