S DRESOVIMA FENERA U DŽAMIJI: "Samo da večeras Edin Džeko..."

Foto
S DRESOVIMA FENERA U DŽAMIJI: "Samo da večeras Edin Džeko..."

Strast koju Turci imaju prema fudbalu je nevjerovatna, pa se u vjerske objekte odlazi sa dresom omiljenog tima i sa, između ostalih, molitvom za trofeje.

Jedan od navijača Fenerbahčea podijelio je jutros fotografiju na kojoj se moglo vidjeti kako grupa muškaraca mahom u dresovima ovog turskog velikana obavlja vjersku dužnost. Nije poznato kada je tačno nastala sama fotografija, no pretpostavit ćemo da je riječ o proteklih dan - dva.

Nakon što su klanjali, svi su imali jednu veliku želju - da Fenerbahče večeras osvoji trofej u Saudijskoj Arabiji, gdje se igra utakmica turskog Superkupa.

"Dobro jutro, prijatelji. Neka je na nas Božiji rahmet i blagoslov. Obavljat ćemo naš džuma namaz i moliti za Fenerbahče, naše živote i sve u svetoj zemlji. Nadamo se da ćemo oko 22:30 - 23:00 vidjeti Edina Džeku sa peharom u rukama...", napisao je navijač na društvenoj mreži X.

[twitter]

[/twitter]

Dakle, džuma namaz u petak bit će iskorištena za nove molitve pred večerašnje finale, a sigurno je da će se u pomoć Gospodara uzdati i navijači Galatasarayja.

Edin Džeko želi još jedan trofej


"Lijepo je biti ovdje jer znate da ćemo igrati za prvi trofej koji možemo osvojiti ove sezone i dobar je osjećaj. Ekipa je spremna. Došao sam ovdje iz Intera gdje sam protiv Milana osvojio Superkup Italije i nadam se da to mogu ponoviti i sutra ovdje. Sutra će na terenu biti dvije dobre ekipe i očekujem mnogo bolju utakmicu nego što je to bilo prije nekoliko dana", rekao je Džeko i nastavio.

"Imam već dugu karijeru i osvojio sam neke trofeje, ali sam izgubio i neka finala i to je dio fudbala. Sutra je šansa da osvojim prvi trofej s Fenerbahčeom i prilika da kao kapiten ga podignem u zrak je nešto što ne želim da propustim. Imamo dobru ekipu, zajedno smo šest mjeseci i ovo bi bio sjajan završetak 2023. godine. Znamo šta nas čeka i kakav protivnik je tu, ali dat ćemo sve od sebe da osvojimo trofej i donesemo ga u Istanbul našim navijačima", jasan je Džeko.

Naravno, neizbježna tema bio je i sukob kojeg je Džeko imao prije nekoliko dana s Maurom Icardijem, a jedan od novinara pitao ga je o tome. No, prevodilac Fenera to je ignorisao što je Džeko shvatio jer je čuo Icardijevo ime.

"Šta je bio prvi dio pitanja?", kroz osmijeh je rekao Džeko i nastavio: "Imao sam mnogih takvih pitanja u karijeri i nemam ništa protiv da o tome pričam. No, ako ti ne želiš da to bude tema onda je to ok".

(sportsport.ba)
 

Ne propustite